Lansen växer så det knakar! Vi söker ytterligare mjukvaruutvecklare till inbyggda system inom IoT.

 

För att kunna fortsätta vår satsning inom IoT söker vi nu en utvecklare till vårt nyrenoverade kontor i Halmstad. Här sitter du i fräscha lokaler med gott om plats, tillgång till labb och trevliga kollegor.  

 

Lansen startade 2004 och har idag en omsättning på cirka 50 MSEK. Sedan 2022 ingår Lansen som en del av Assemblin koncernen.  

 

Lansen tillverkar främst trådlösa batteridrivna sensorer för mätning av olika inomhusparametrar såsom CO2, temperatur, fukt, och dylikt. Vi har också andra enheter som används för att öka räckvidden i trådlösa system samt för insamling av all information som sen skickas vidare till ett annat övergripande system, t.ex. en PLC eller internet. 

 

Vi är måna om att göra så mycket som möjligt själva och därför designar och utvecklar Lansen all hård- och mjukvara samt att tillverkningen till största del sköts lokalt hos oss;  

 

Eftersom vi har all kunskap hos oss kan vi i alla lägen välja den teknik som är bäst lämpad för varje uppgift. Detta gör att du som anställd får följa med i hela resan från idé till volymproduktion och till slut försäljning av produkten för kund. Våra kunder återfinns inom tjänsteleverantörer och systemintegratörer runt om i Europa och dessa samlar in parametrar från fastigheter för att kunna styra dem bättre och debitera hyresgästerna för deras förbrukning av t.ex- vatten, värme eller el. 

 

Vi jobbar med europeiska standarder såsom OMS, wM-Bus och mioty. De senaste åren har vi ökat vår satsning även på trådlös infrastruktur, dvs gateways och andra produkter som skickar direkt till cloud. Vi söker därför förstärkning av en mjukvaruutvecklare som kommer att arbeta med våra befintliga och nya device to cloud produkter.  

 

Du ska ha lätt att ta till dig nya kunskaper, kunna jobba både självständig och i grupp samt vara kreativ och orädd i att ta tag i ett problem och hitta smarta lösningar. En person som är prestigelös och ser gruppens framgång som viktigare än att själv synas. En person som lyssnar på andra men som också kan lita på sin egna kompetens för att hitta svaret på problem. Vi förväntar oss att du är noggrann och lägger ner tid på att testa din egna kod – Alla kommer ihåg en dålig produkt och vi sätter stor stolthet i att våra produkter är de bästa på marknaden. 

 

De tekniker vi jobbar med i våra nya produkter för cloud-lösningar är mobil kommunikation genom NB-IoT och LTE-M1 med de trådlösa protokollen MQTT, COAP, LwM2M, samt kryptering enligt TLS och DTLS. Programmering av våra produkter sker i regel med ren C-kod medan våra test- och konfigurationsverktyg görs i C# eller Python. 

Vi använder oss av Git som versionshantering och JIRA som ärendehantering. 

 

Då vi är ett litet företag behöver man kunna hantera många bollar samtidigt och gå in i olika roller, därför förväntas man utöver utveckling av produkterna också hjälpa till med, bland annat, dokumentation, certifiering av produkterna samt test av produkter. Vi förväntar oss också att du ska kunna ge support åt kunder vilket därför kräver att man behöver kunna kommunicera båda via mejl och telefon. Eftersom vi främst har internationella kunder sker främst kommunikationen på engelska men det är en stor fördel om du utöver engelska behärskar tyska då detta är den största marknaden just nu för oss. 

 

Arbetet vi erbjuder är utmanande och kräver erfarenhet av tidigare utvecklingsarbete för att kunna prestera på den nivån som vi förväntar. Därför behövs det minst 3 års erfarenhet av programmering i ’C’ av inbyggda system samt gedigen kunskap i trådlös kommunikation. 

 

Vi jobbar väldigt nära hårdvaran och det är därför viktigt att du har grundläggande kunskaper inom elektronik, t.ex., hur man hanterar oscilloskop och logikanalysator samt att du är hyfsat bekväm med vad SPI, UART och I2C är för något. 

 

Lansen erbjuder en spännande arbetsplats där du får utrymme att utvecklas inom framtidsbranschens IoT. Du kommer bli lyssnad på och du förväntas också kunna leverera i ett högt tempo och har flera parallella uppgifter samtidigt. 

 

 

Kunskapskrav:  

Minst 3 års kunskaper av C-programmering.  

Goda kunskaper, språk och skrift, på engelska. 

Kunskaper inom elektronik 

 

Meriterande: 

Tidigare erfarenheter av cloud-kommunikation så som exempelvis MQTT och  lwM2M. 

Tidigare erfarenheter inom hårdvara och elektronik. 

Erfarenheter med radioteknik. 

Tal och skrift, på tyska. 

 

Lansen erbjuder friskvårdsbidrag om 5000 kr/år. Möjlighet till visst distansarbete finns men vi ser gärna att du är på plats på kontoret så mycket som möjligt då vi som team jobbar mycket tajt tillsammans och på ett agilt sätt. På plats har man också fördelar med tillgång till labb och annan viktig utrustning.  


Vi hoppas du tycker arbetet låter lika spännande som vi tycker det är och att du skickar in en ansökan till career@lansen.io eller ansöker via Linkedin. 

 

Sista dag för ansökan är 9e februari, men rekrytering sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte på att skicka in din ansökan!

 

Frågor om tjänsten kan göras till vår CTO, Martin Hallberg: 

 

Epost: martin.hallberg@lansen.io